Informatie voor bezoekers - Omega Solar Safety Day

Informatie voor bezoekers

Solar Safety Day 2019

De Solar Safety Day 2019 was hèt symposium voor iedereen die werkzaam is in de Solar PV branche! Tijdens deze interactieve dag kwamen de bezoekers in aanraking met alle nieuwe ontwikkelingen op ontwerp, installatie, onderhoud en inspectie van Zonnestroominstallaties.

Wat biedt de Solar Safety Day

1 locatie – alle kennis – alle kunde

Uitgebreid programma

Het dagprogramma omvat een variëteit aan boeiende sprekers op het gebied van installatie, inspectie en verzekeringen. Een kleine opsomming van de sprekers:

Na afloop van de Solar Safety Day ben je helemaal bij op het gebied van de kwaliteit en veiligheid van PV installaties. Je zult gaan zien dat er op zoveel fronten winst geboekt kan worden, waarbij je geen concessies doet aan kwaliteit.

Solar Safety Award

Hebben jullie de best geïnstalleerde installatie van Nederland aangelegd? Meld je dan aan voor de Solar Safety Award! Je kunt je project aanmelden via info@omega-energietechniek.nl. De organisatie neemt dan snel contact met je op om de benodigde informatie te verkrijgen. Ziet het er goed uit? Dan komen wij jouw project inspecteren. Nog steeds ok? Dan ding je mee naar de hoofdprijs, de Solar Safety Award! Eeuwige roem komt jullie toe en natuurlijk de fantastische hoofdprijs in de vorm van een solar installatietester t.w.v. € 1800,–!

Beursvloer

Tijdens de Solar Safety Day is er een beursvloer aanwezig waar vele leveranciers hun nieuwste ontwikkelingen presenteren. De standhouders praten je graag bij op het gebied van o.a. onderconstructies, omvormers, panelen, aarding & vereffening, accu opslag en bliksembeveiliging. 

Voor wie?

Het bezoeken van de Solar Safety Day is van groot belang voor iedereen in de volgende doelgroepen:

Eindgebruikers / eigenaren

Banken, grondbezitters, Vereniging van Eigenaren, woningcorporaties, energiemaatschappijen etc

Ontwerpers & Installateurs

Van ZZP-er tot grote installateurs

inspectiebedrijven

Inspectiebedrijven

Werkzaam bij een inspectiebedrijf maar nog geen of beperkte kennis van PV installaties? Tijdens de Solar Safety Day wordt de nieuwste inspectieregeling SCIOS Scope 12 gelanceerd.

Verzekeraars

Als belanghebbende krijg je hier alle informatie waarmee jij aan de slag kan om risico’s in een vroegtijdig stadium te kunnen herkennen. Echte preventie begint bij jou!

Opleiders & cursusinstanties

Wil jij mee in de opleidingen voor installateurs en inspecteurs? Dan krijg jij tijdens deze dag meer informatie over de opleidingen welke de komende jaren noodzakelijk zijn.

De Locatie

Bomencentrum Nederland – Baarn

Bij een evenement als de Solar Safety Day hoort uiteraard een passende locatie. We hebben een aantal opties overwogen waarbij rekening gehouden moest worden met het thema van het evenement: Duurzame Energie.

Bij de zoektocht naar een geschikte locatie bleef er één steeds terugkomen. Omdat deze locatie alles heeft wat in lijn ligt met het doel van de solar branche, moest dit het worden. Want als er iets duurzaam is dan is het wel de boom.

Een bron van zuurstof, energie en groei en tevens het symbool van kennis. Al deze eigenschappen sluiten volledig aan bij het thema “Duurzame Energie”.